Страници

Wednesday, 22 May 2013

Sarah Dessen: What happened to goodbye?


Оригиналност: **
Стил на писане: **
**
Характеризация: *
***
Цялостна оценка: 
3.5


Автор: Sarah Dessen
За пръв път издадена: 2011

Наскоро бях на гости на две познати в тяхното университетско общежитие, и тъй като моя странен график за спане ме яде и яде докато не се събудих в 1 и половина вечерта, реших да не им преча и да сляза в общите помещения. Там и намерих тази книга.
What happened to goodbye” (доколкото знам не е преведена още на български) не се слави като най-добрата работа на авторката, затова пък не е една от онези блудкави романси.
Главната героиня, Маклийн (McLean Sweet) е дете на доста неловък и скандален развод.  И макар да има този романтичен елемент, книгата се върти главно около постоянната битка на Маклийн ( или още Лиз, Бет и т.н.) с новото си положение и опитите й да установи коя е същност.
Героите са добре написани и правдоподобни и стилът на писане е задоволителен ако не брилянтен. Емоционалният аспект от историята е коз за Dessen – има постепенно развитие на връзките и вътрешното напрежение у героинята също ескалира по правдоподобен начин.
Но не бих препоръчала тази книга на моите познати заклети читатели.
Защо?
Казано направо, книгата е около 402 страници, от които може би 250 са ненужни. Историята беше предвидима от самото начало до последната страница и не успя да ме изненада с абсолютно нищо. 100 страници преди края, започна даже да ме отегчава и изнервя.
Както се казва, “been there, done that”.

Ако обаче скучаете и книгата се въргаля някъде там, може да й give-вате a shot. 


No comments:

Post a Comment