Страници

Saturday, 1 March 2014

Hyperbole and a Half

Hyperbole and a Half

Autobiography, Graphic Novel, Blogs-to-Books
Издадено на БГ: -
Четено на: Английски

Overall Rating: 5/5


Седя си тук, болна и мизерна, и настина нищо не ми се прави. И за всяка друга книга бих затворила лаптопа и бих се излегнала едно хубаво, но не и за тази! (Действията на изключително ленивият лирически герой говорят за значима саможертва, и в следствие, за невероятните качества на гореспоменатата книга).

„Хипербола и половина” е най-странната и като че ли най-успешна книга от жанра си, въпреки, че ако ме питате, за нея трябва отделен жанр. Все пак, книги и графични новели-слаш-автобиографии с лопата да ги ринеш, и много от тях мога да определя като успешни, но никоя не е била толкова приятна като тази. Фактът, че е една от онези (сочи с пръст като скептична пенсионерка група младежи с лицеви пиърсинги) блогове-превърнали-се-в-книги ме караше да присвивам очи и устни и да се дърпам значително време; особено след провалът на „Let's Pretend This Never Happened: A Mostly True Memoir” и „The Internet is a Playground”. Но ето, че the third time’s the charm!

Историите са забавни и разказани небрежно, по начина по който обикновено разказваш на приятел за скорошната си издънка. А илюстрациите със своята елементарност вместо да развалят ритъма на книгата, те го удояват, утрояват, даже 10х.

Не знам кога ако въобще някога бива издадена на български, но за тези, които имат шанс да я прочетат на английски, давайте и не се колебайте. Хвърлете едно око и на блога на Али. За смелчаците, които ще се изправят пред предизвикателството – чакат ви много кучета и хумор.
No comments:

Post a Comment